Home » » carpon sunda

carpon sunda

Written By Muin wijaya on Tuesday, December 4, 2012 | 12/04/2012


Salah Pukul Urang 
Saurang nyonya imah geus nyieun babak belur saurang maling anu asup ka imahna dina hiji peuting. Si maling kapaksa kudu di rawat di imah gering pikeun sawatara poé alatan kaayaanana anu mengerikan. 

Sanggeus ménta guaran, sirah pulisi kalayan pinuh kekaguman muji kehebatan nyonya éta. 

Pulisi: "Manéhna nepi ka kudu di rawat di imah gering, sahenteuna salila tilu minggu. Susuganan manéhna kapok". 

Tapi sang nyonya katempo seakan-akan manggul beungbeurat anu amat beurat. Manéhna metot nafas dina-dina. 

Nyonya: "Kuring sarua sakali henteu boga maksud menyakitinya, sumawona nepi ka saparna éta. Hal éta alatan kekeliruan semata-mata, Pak." 

"Kekeliruan?!" tanya Sirah Pulisi terkejut. 

Nyonya: "Enya, kekeliruan! Nalika manéhna usaha asup imah liwat jandela pawon kuring sangka manéhna salaki kuring anu kakara balik ti bar". 

Tenang Waé, Teu Aya Hiu 
Sabot kuring sarta réncang kuring indit ngojay di walungan Zambezi Mozambique, kuring nanya ka saurang anak lalaki anu keur uplek nguseup naha aya hiu di walungan kasebut. 

Anak éta némbalan: "Henteu!" 

Saterusna kuring sarta réncang kuring terjun ka walungan sarta mimitian ngojay. Tapi kuring kurang percaya, mangka sanggeus sawatara menit kuring balik tanya pikeun meyakinkan naha bener euweuh hiu di walungan éta. 

Manéhna némbalan: "Euweuh hiu! Alatan Hiu-nya sieun jeung buaya anu aya di dieu!!!". 

2 anak Leutik 
Dua urang anak leutik, Joni sarta ani ulin di hiji taman, sarta maranéhanana mimitian adu argumen ngeunaan mana anu leuwih boh, lalaki boh wanoja. 

Sanggeus lila diadu argumen, Joni nangtung sarta muka calanana. saterusna ngomong, "Lalaki leuwih alus tinimbang wanoja alatan boga anu hiji Ieu!" 

Ani nempo joni kalayan antusias, alatan manéhna sadar manéhna teu boga anu hiji éta. Manéhna saterusna ceurik sarta lumpat ka imahna nepungan indungna. 

Sajongjonan saterusna Ani kaluar kalayan senyum rubak. “Ibuku ngomong awéwé leuwih alus batan lalaki” 

Joni néngtéréwéléng sarta muka calanana, "tapi maranéh teu boga anu hiji ieu!" 

Ani ngan nempo Joni, saterusna mengangkat roknya, sarta ngomong, "Ibuku ngomong salila kuring boga anu hiji ieu….saya bisa meunangkeun anu jiga begituan sadaék kuring!"

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Labels

Powered by Blogger.

Contact Form

Name

Email *

Message *

ads

Slider[Style1]

Recent

Ads Columns

Style5

Recent Posts

Style2

Style3[OneLeft]

Comments

Style3[OneRight]

Featured Posts

Style4

Video Of Day

Links

Welcome Guys

Followers

comments

Random

Videos News

Latest News

Posts List News

Páginas

Carousel News

Flicker Images

 
Support : mang acew | kangmui | Muin
Copyright © 2014. kangmuin_blog - All Rights Reserved
Template Created by kangmuin_blog Published by kangmuin
Proudly powered by Blogger